Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Freeport McMoRan otvara rudnik u Boru?

    Ako rezultati istraživanja potvrde da je profitabilno, američka kompanija Freeport McMoRan u okolini Bora će otvoriti kop sa rudama bogatim bakrom.

    "Ako dosadašnji rezultati istraživanja potvrde da je profitabilno da američka kompanija Freeport McMoRan u okolini Bora otvori rudnik, to će za ovaj kraj značiti sigurnu budućnost."

    Istovremeno, to će državi Srbiji doneti nova radna mesta, investicije, zapošljavanje mladih ljudi, punjenje republičkog budžeta… Prema tome, smatram da je u pitanju prilika koja se ne sme propustiti, izjavio je američki ambasador Michael Kirby.

    Kirby je sa ministrom rudarstva Aleksandrom Antićem, predstavnicima lokalne samouprave Bora i menadžmentom Freeporta obišao istražna polja u vlasništvu američke kompanije.

    Podsećanja radi, američka kompanija objavila je preliminarne procene da je u okolini Bora otkrila ležište od 65 miliona tona rude sa srednjim sadržajem bakra većim od tri procenata, dok se u RTB sada eksploatiše ruda sa najviše 0,4 procenta crvenog metala.

    Međutim, istraživanja se nastavljaju i očekuje se da konačni rezultati budu još povoljniji. Kompanija Freeport McMoRan, jedna je od najvećih rudarskih korporacija u svetu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE