Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Nagrada za etiku i hrabrost novinarki Danici Vučenić

    Žiri novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost odlučio je da za 2014. godinu dobitnica bude novinarka Danica Vučenić.

    Već godinama novinarka Danica Vučenić svojim profesionalnim pristupom, hrabrim nastupom i etičkim standardima u duhu novinarskog kodeksa drži javni čas autorskom emisijom "Jedan na jedan" RTV Vojvodina, saopšteno je iz NUNS-a.

    „Njen žurnalistički angažman i obrada ključnih društvenih tema, na provokativan i objektivan način, svakako su jedan od sve više nedostajućih svetionika javnog mnenja u Srbiji, ošamućenog tabloidizacijom i sve prisutnijom cenzurom i autocenzurom,“ kaže se u saopštenju.

     Ceremonija dodele novinarske nagrade "Dušan Bogavac" za etiku i hrabrost održaće se u utorak, 28. oktobra 2012. u 13 sati u prostorijama NUNS-a, na II spratu Doma novinara Srbije, Resavska 28.

     Ove godine, u užem izboru za nagradu "Dušan Bogavac" bili su i novinarke Tamara Spaić i Andjela Milivojević, novinari Slobodan Georgijev i Dragoljub Petrović, kao i redakcije "Čačanskih novina" i satiričnog portala "Njuz net".

     Žiri posebno ističe hrabar i human gest novinarke Marijane Milosavljević, koja je donirala bubreg novinarki Ivani Janković. Odlukom da pomogne bolesnoj koleginici u borbi protiv opake bolesti Marijana Milosavljević je svim novinarima i celokupnoj javnosti pokazala uzvišenost ljudskog bića u saosećanju i hrabrost u odlučivanju.

     Žiri je radio u sastavu Marko Somborac, Predrag Blagojević, Vukašin Obradović, Filip Mladenović i Branka Bogavac.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE