Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Goldstein: Bolne mere jedini način za reforme

    Direktorka kancelarije Svetske banke za jugoistočnu evropu Ellen Goldstein rekla je danas da su pred Srbijom "bolne" ekonomske mere, ali da je to jedini način da se uspostavi ravnoteža u sistemu i privredi.

    "Nema čekanja i reforme moraju da budu sprovedene, od kojih neke kasne nekoliko decenija i čim nešto kasni teže je primeniti", rekla je Goldstein novinarima prilikom posete kopove uglja Kolubara u Lazarevcu.

    Ona je ocenila da su ekonomske reforme, koje vlada Srbije započinje, "ohrabrujuće".

    Prema njenim rečima, ljudi u Srbiji treba da budu svesni da je fiskalni deficit Srbije i pre majskih poplava bio na zabrinjavajućem nivou, ali da se nakon poplava pogoršao za jedan odsto.

    Goldstein je dodala da je privreda Srbije zasnovana trenutno na javnom sektoru i dodala da privatni sektor mora "dodatno da se razvija", kako bi mladi nakon obrazovanja mogli da nadju posao u privatnom sektoru.

    Ona je izrazila očekivanje da će Srbija uskoro potpisati sporazum sa MMF-om i dodala da će Svetska banka to podržati kroz različite reformske aktivnosti – reformu državnih preduzeća i javnih komunalnih preduzeća.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE