Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novo deficitarno zanimanje u Evropi

    Pojavilo se novo deficitirano zanimanje u Evropi, a prema broju ljudi koji se za ovu profesiju traži, možemo očekivati talas odlazaka  i iz naše zemlje.

    Kako prenosi hrvatski Glas Slavonije, u Nemačkoj trenutno ima posla za 16.000 vozača autobusa, a podjednako snažna potražnja unutar profesije je zabeležena i u ostalim delovima Evrope. Ovo je hrvatskom listu saopšteno iz Sindikata hrvatskih vozača, a vest o povoljnim radnim uslovima i izdašnim naknadama se proširila Hrvatskom.

    Ono što nije navedeno je kako se više raspitati o poslovima i da li negde na internetu postoji mesto gde se može prijaviti, ali kažu da je već nekoliko vozača napustilo posao u Hrvatskoj i zaputilo se ka Nemačkoj.

    „Jedan kolega je našao firmu u Majncu koja traži vozače na gradskim linijama javnog prevoza. Ugovor koji je sklopio podrazumeva da prvih nekoliko meseci prepodne uči nemački jezik, a poslepodne odlazi na obuku, odnosno uči gde će i kojim ulicama voziti. Osigurani su mu smeštaj i hrana, a odluči li se na noćne vožnje, imaće mogućnost da zaradi mesečno i do 3000 evra," rekao je Miljenko Genc, predsednik Sindikata vozača i prometnih radnika GPP-a za Glas Slavonije.

    U Sindikatu su upoznati sa situacijom i na ostalim tržištima, pa kažu da se plate vozača u Italiji kreću oko dve hiljade evra mesečno, u Nemačkoj od 2500 do tri hiljade, a u Danskoj i Švedskoj oko 3500 evra. 

    Foto: FreeImages

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE