Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kinezi bi da grade auto-put kroz RS

    U Auto-putevima Republike Srpske predstavljen je projekat izgradnje auto-puta Banjaluka – Split, koji bi bio dugačak 186 kilometara, a do morske obale bi se tako iz Banjaluke stizalo za samo sat i po.

    Projekat je još u fazi razmatranja, a kako je istakao ministar saobraćaja RS Nedeljko Čubrilović, za zatvaranje finansijske konstrukcije i izradu neophodne dokumentacije neophodno je 10 do 12 godina. Tek potom bi mogla da usledi izgradnja, a procene su da bi za završetak auto-puta bilo potrebno pet do sedam godina.

    On je naglasio da je za Republiku Srpsku izgradnja ovog auto-puta izuzetno važna i izrazio nadu da će se u dogledno vreme i započeti sa realizacijom ovog projekta. Direktor Auto-puteva RS Dušan Topić naglasio je da bi izgradnja trase auto-puta Banjaluka – Split kroz RS, u dužini od 99,2 kilometara, koštala oko 1,5 milijardi evra.

    Interes za realizaciju ovog projekta, koji bi ustvari bio nastavak auto-puta Gradiška – Banjaluka prema jugu zemlje, do mora, pokazalo je nekoliko regionalnih i evropskih kompanija, ali do sada su najodlučniji bili predstavnici kineske kompanije Sinohidro, rekao je Topić.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE