Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VW povlači 270 hiljada Audija u Kini

    Nemački automobilski gigant Volkswagen povući će sa tržišta u Kini 270.635 vozila marke Audi zbog problema sa sigurnosnim jastucima, rečeno je iz kineske Glavne uprave za kontrolu kvaliteta.

    Opoziv vozila odnosi se uglavnom na vozila Audi A4L proizvedena u Kini između 25. maja 2012. i 22. oktobra 2014. godine, navodi se u saopštenju, ali nije precizirano o kakvim tačno problemima je reč, prenose agencije.

    Pre manje od dve nedelje kompanija Volkswagen je najavila povlačenje više od 580.000 vozila u Kini zbog mogućih problema sa zadnjom osovinom.

    Inače, rezultati nemačkog proizvođača vozila u trećem kvartalu su nadmašili očekivanja analitičara, povećanjem operativnog profita za 16 odsto, a ovakvi rezultati usledili su zahvaljujući odličnoj prodaji luksuznih marki Audi i Porsche u Evropi i Kini.

    Operativni profit Volkswagena u posmatranom kvartalu iznosio je 3,23 milijarde evra, što je rast od 16 odsto, dok su analitičari u proseku očekivali 3,09 milijardi, preneo je Reuters.

    Što se tiče prihoda, koji su prošle godine bili na rekordnom nivou od 197 milijardi evra, kompanija za ovu godinu očekuje promenu u rasponu od -3,0 do +3,0 odsto.

    Ova kompanija je takođe potvrdila da je na dobrom putu da ostvari svoj godišnji cilj od 10 miliona prodatih vozila, i to četiri godine pre prvobitno utvrđenog plana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE