Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ultrabogataš zaradi pola miliona dolara za minut

    Bogatstvo najbogatijih 85 ljudi u svetu se između marta 2013. i marta 2014. konstatno povećalo i to 668 miliona dolara dnevno, odnosno fantastičnih pola miliona dolara na svaki minut.

    U poslednjem izveštaju međunarodne mreže humanitarnih organizacija Oxfam navodi se da je jaz između ekstremno bogatih i siromašnih porastao.

    U svetu je prošle godine bilo 85 ekstremno bogatih, a njihovo bogatstvo je enormno brzo raslo, u svakom minutu se uvećalo u proseku za pola miliona dolara, preneli su belgijski mediji.

    Broj milijardera u svetu je više nego udvostručen od početka finasijske krize, u martu 2009. bilo ih je 793, a danas ih je 1645. Jaz između bogatih i najsiromašnijih se produbio u većini zemalja u svetu dostižući nivo bez presedana.

    "Svaka sedma osoba u svetu živi u zemlji gde se jaz između bogatih i siromašnih produbio tokom poslednjih tridest godina", dodaje se u izveštaju.

    Ovaj problem u direktnoj vezi je sa sanitarnim i socijalnim problemima, mentalnim bolestima i nasiljem. "Stopa samoubistava je skoro četiri puta viša u zemljama u kojima je je jaz najizraženiji, nego u zemljama gde je zastupljena veća socijalna jednakost", navodi se u izveštaju Oksfama.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE