Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada usvojila izmene Zakona o notarima

    Vlada Srbije je usvojila predloge o izmenama i dopunama Zakona o prometu nepokretnosti, kao i o izmenama i dopunama Zakona o javnom beležništvu.

    Predloženim promenama se omogućava da se pored javnobeležničkog zapisa, ugovori o prometu nepokretnosti mogu sačinjavati i u pismenom obliku, s tim da je neophodno da takvi ugovori prođu postupak solemnizacije javnog beležnika kako bi stekli svojstvo javne isprave, saopšteno je iz Vlade posle sednice.

    Na sednici Vlade imenovana je i Mirjana Čizmarov za direktorku Direktorata za civilno vazduhoplovstvo Republike Srbije, saopštilo je Ministarstvo građevine, saobraćaja i infrastrukture.

    Ona će na tom mestu zameniti dosadašnjeg v. d. direktora Milana Živanovića. Izborom Mirjane Čizmarov na tu poziciju Srbija je postala peta evropska država, posle Velike Britanije, Švedske, Austrije i Luksemburga, koja ima ženu na čelu takve institucije.

    Vlada Srbije takođe je odlučila da Agencija za privatizaciju u petak objavi poziv investitorima da u roku od 30 dana pošalju pisma o zainteresovanosti za učešće u privatizaciji "Železare Smederevo.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE