Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    On je odbio `Ernst and Young` da bi igrao košarku u RS

    Petar Torlak odbio ponudu za posao jedne od najvećih konsultantskih kuća na svetu i umesto u Njujork otišao u Laktaše u Republici Srpskoj da igra košarku.

    Beograđanin Petar Torlak (23), koji je postao poznat javnosti nedavno kada je bio junak pobede Igokee protiv Partizana (17 poena za 18 minuta), verovatno je jedini košarkaš u regionu koji je odbio nekoliko puta veću platu od one koju trenutno prima, samo zbog ljubavi prema košarci, piše Politika.

    Kad u poslovnom svetu odbijete Ernst and Young to je kao da ste u sportu rekli ne Realu ili Barseloni…

    "Čim sam na Istočnoj Karolini diplomirao biznis menadžment dobio sam punudu Ernst and Young da odmah počnem da radim u Njujorku ili Čikagu. Pozvao me je treći čovek te firme, ali nisam mogao to da prihvatim. Imao sam veliku želju da se vratim u našu košarku, da pokažem koliko sam napredovao za četiri godine. Razmišljao sam: diplomu imam pa imam, a košarku mogu da igram samo u ovim godinama ", kazao je Petar Torlak.

    Ernst and Young spadaju u pet najvećih konsultantskih kuća na svetu, sa 190.000 zaposlenih i godišnjim prihodom od 27,4 milijarde dolara (2,2 milijarde evra) i moćniji su od svih zemalja u našem regionu zajedno. Ta firma ima 30 puta više zaposlenih, nego što ima stanovnika opština Laktaši (Republika Srpska) iz koje je Igokea, klub za koji odnedavno igra Torlak.

    "Imao sam visoke proseke na studijama, ulazio sam u krug najboljih studenata cele Amerike", govori Torlak kako se stiže do poziva tako velike kompanije. "Bio sam sve četiri godine najbolji sportista svog univerziteta koji ima 30.000 studenata, prvi sam na Istočnoj Karolini koji je ušao među 900 studenata-sporitsta cele Amerike".

    Torlak kaže da je u njegovoj porodici akademski uspeh vrlo važan, ali da se daje izuzetan značaj i sportu:

    "Zato sam i otišao u SAD da bih spojio jedno i drugo. Moja majka je doktor nauka, otac mašinski inženjer, a brat je na master studijama u Njujorku. Kad sam odlučio da se trenutno sasvim posvetim košarci i da odbijem ponudu za posao u Americi, naravno, konsultovao sam se sa roditeljima, ali je odluka bila moja. Kao i svakom mladom igraču san mi je da zaigram za reprezentaciju i da se dokazujem na svetskoj sceni, ali sam svestan da je put do toga dug i neizvestan. Prvi cilj je da odigram dobro sezonu u Igokei i da joj pomognem da bude uspešna", kaže Torlak.

    On je prošle godine bio i gost Beogradske hronike.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE