Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kosovski biznismen `otima` Brezovicu

    Posle mnogih nelegalnih privatizacija i otimačine srpske imovine, tehnička vlada u Prištini pokušava da nelegalno otme i Ski-centar na Brezovici koji, prema pisanju Novosti, hoće pod koncesiju francusko-andorska firma, za koju se sumnja da iza nje stoji kosovski biznismen.

    Bez saglasnosi i dozvole srpske strane, u toku je pokušaj privatizacije, a predstavnici Srba iz Pokrajine ističu da je i zvanično otpočela provera francusko-andorske firme zainteresovane za koncesiju ovog ski-centra iza koje, prema saznanjima Novosti, najverovatnije stoji kosovski biznismen Bedžet Pacoli.

    Pre gotovo dve godine međuministarska grupa (koju čini nekoliko ministara iz vlade Hašima Tačija) pokrenula je bez naše dozvole i saglasnosti privatizaciju Ski-centra.

    Tender su raspisali preko američke firme Deloitte, koja se bavi konsaltingom i uslugama, a na tender su se javile četiri firme, među kojima i naša MK grupa. Posle sprovedenog postupka, ostala je samo francusko-andorska korporacija koja bi navodno trebalo da uloži u Brezovicu oko 400 miliona evra, kaže direktor Ski-centra na Brezovici Slađan Nikolčević.

    On ističe da je u toku provera novca pomenutog preduzeća i to da li iza nje stoji Pacoli, koji je već učestvovao u nelegalnoj privatizaciji srpske imovine na Kosovu. Zato, predstavnici Srpske liste opominju da neće dozvoliti nelegalnu privatizaciju Ski-centra, okosnice turizma u većinski srpskoj opštini Štrpce.

    Privatizacija Ski-centra Brezovica ne može da se sprovede bez dogovora sa srpskom zajednicom. Sve ostalo je otimanje imovine, kaže za Novosti direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić.

    Nadamo se pomoći naših poslanika u kosovskom parlamentu, gradonačelnika opštine Štrpce, koji zasad jedini ima pravo veta, ali i pomoći međunarodne zajednice od koje očekujemo da konačno odreaguje i spreči nelegalne privatizacije na KiM, kaže Nikolčević.

    On napominje da je Ski-centar osnovan kao zavisno javno preduzeće Vlade Srbije, odnosno od firme Ineks inter-eksport Beograd, koja je uložila 85 odsto kapitala i Skijališta Srbije, koje iako sa manje uloženim kapitalom ima većinski udeo od 51 odsto firme. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE