Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    USAID:Aranžman sa MMF vraća poverenje investitora u Srbiju

    Aranžman sa MMF-om veoma je bitan za Srbiju da bi se kontrolisao budžetski deficit i javna potrošnja, ali i zbog poboljšanja poverenje investitora, izjavio je danas direktor projekta za bolje uslove poslovanja USAID Joe Lowther.

    Lowther je na RTS-u rekao da Srbija treba da se usredsredi na poboljšanje poslovnog okruženja da bi privatni sektor mogao da raste.

    "MMF daje pečat koji dokazuje da jedna zemlja raste i da njena privreda raste i to je dokaz da fond ima poverenja u to što država radi…Takođe ulagači smatraju da MMF ozbiljno shvata državu i njene refotrmske napore", naglasio je Lowther.

    Govoreći o tome gde je postignut napredak od potpisivanja poslednjeg aranžmana 2011. godine, a gde nije bilo pomaka, on je rekao da se postiglo mnogo u uslovima poslovanja kao i u objedinjavanju postupka za plaćanje poreza i doprinosa na zarade.

    "Privreda smatra da napretka nije bilo u dostupnosti izvora finansiranja, jer banke skoro da i ne obezbeđuju finansiranje. Većina firmi i dalje koristi sopstvena sredstva za finansiranje, što je problematično jer nije lako da preduzeće raste ako ne može da obezbedi finansiranje", naglasio je predstavnik USAID.

    On je dodao da je ostalo kao veliki problem cena građevinskih dozvola i dužina postupka za dobijanje građevinskih dozvola i dodao da se ti problemi moraju rešava kako bi se poboljšali uslovi poslovanja.

    USAID će danas predstaviti rezultata četvrte godišnje ankete USAID projekta za bolje uslove poslovanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE