Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Pametna brojila stižu u Bosnu

    Domaći proizvođač sistema za daljinsko očitavanje i upravljanje potrošnjom električne energije, kompanija Meter&Contol potpisala je ugovor o isporuci ovih uređaja u Distrikt Brčko u Bosni i Hercegovini. Vrednost ugovora iznosi milion evra a obuhvata isporuku pametnih brojila, koncentratora, hardvera i softvera u Centru upravljanja.

    Izvozni posao isporuke pametnih brojila kompanije Meter&Control u Distrikt Brčko u Bosni i  Hercegovini je prvi rezultat dobijanja IDIS sertifikata. Podsetimo da se nedavnim dobijanjem IDIS sertifikata ova kompanija svrstala u grupu od pet svetskih proizvođača koji ga poseduju a čija delatnost pokriva kompletno svetsko tržište. Ovim je omogućeno predstavljanje proizvoda kompanije globalno.

    „Izuzetno mi je zadovoljstvo da su ubrzo nakon predstavljanja evropskoj stručnoj javnosti, naša brojila naišla na široku primenu u regionu i nadamo se da ćemo uskoro proširiti plasman i na tržišta Starog kontinenta. Ovaj ugovor koji smo sklopili u Bosni i Hercegovini je još jedna potvrda da domaći proizvođači pametnih brojila električne energije, kakav je i kompanija Meter&Control, mogu biti nosioci njihove masovne primene ne samo u Srbiji već i u regionu a takva referenca bi nam omogućila da proširimo izvoz domaće tehnologije u svet“, izjavio je Jovan Vujasinović, direktor kompanije Meter&Control i Predsednik Grupacije proizvođača opreme za merenje električne energije pri Privrednoj komori Srbije.

    Brojila proizvedena po najsavremenijim svetskim standardima, pružaju višestruke prednosti kao što su: detekcija pokušaja ometanja merenja, detekcija prisustva magnetnog polja, detekcija skidanje plombe, merenje kvaliteta isporučene električne energije (varijacije napona, prekide u napajanju…). Veoma značajna funkcija je i upravljanje potrošnjom. Ona se realizuje pomoću sklopke koja je ugrađena u brojilo. Benefite imaju i krajnji korisnici, a najznačajniji su: račun na bazi stvarne potrošnje, tako da se broj reklamacija računa svodi na minimum, kao i mogućnost aktivnog učešća u kontroli svoje potrošnje. Brojila su namenjena za upotrebu u svim kategorijama potrošnje (domaćinstva, komercijalni i industrijski korisnici).

    Sistem koji proizvodi kompanija Meter&Control omogućava „humano isključenje" pomoću kojeg se ograničava potrošnja na određeni broj kilovata, tako da potrošač može da ostvari svoje životne potrebe korišćenjem odobrene količine struje. Ovo se uobičajeno može koristiti kod kupaca kod kojih postoji dug za električnu energiju, a da se kupac ne isključuje potpuno sa mreže. Potrošačima je ovim onemogućeno da ulaze u veliku potrošnju i dobijaju visoke račune, koje nisu u mogućnosti da izmire a snabdevačima pruža priliku da vrše isporuku struje bez prekida ka potrošaču.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE