Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    VW sa 86 milijardi evra `pretiče` Toyotu

    Nemački Volkswagen će u narednih pet godina uložiti čak 86 milijardi evra kako bi pokušao da preuzme titulu najvećeg svetskog proizvođača automobila od japanske Toyote.

    Nastavićemo da ulažemo u budućnost kako bi postali najveća automobilska grupa u ekološkom i ekonomskom smislu", rekao je izvršni direktor Martin Winterkorn. "Cena razvoja će biti velika pre svega zbog inovativnih procesa i visokih standarda moderne autoindustrije", dodao je on.

    Međutim, druga strana ovog ekonomskog plana su i mere štednje koje će Volkswagen grupa morati da uvede u neke od svojih brendova. Promene će se pre svega ticati Skode, Seata, ali i Audija i Porschea.

    Kako sada stoje stvari, Volkswagen će, treću godinu za redom, biti javna kompanija koja troši najviše novca na istraživanje i razvoj, a kao glavni cilj ovih napora je zacrtana prodaja od 10 miliona vozila za tekuću godinu.

    Volkswagen će uvesti više od 100 novih vozila ove i naredne godine, uključujući osvežene verzije passata, audija A4, porsche macana i drugih.

    Od kada je Winterkorn 2007. godine stao na čelo kompanije, Volkswagen je pod svoje okrilje preuzeo Porsche, Scaniju, MAN i Ducati brendove. Firma je takođe skoro udvostručila broj svojih fabrika na čak 107 pogona širom sveta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE