Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi protest protiv BusPlusa

    Udruženje "99 posto" pozvalo je građane na protest zbog najave gradskih vlasti da će od Nove godine biti ukinute pojedine kategorije povlašćenih putnika.

    Kako ocenjuje ovo udruženje građana, gradske vlasti Beograda pogazile su predizborna obećanja o naplati prevoza.

    "Nova gradska vlada i njena svita su pogazili predizborna obećanja da će raskinuti ugovor sa BusPlusom", piše u saopštenju "99 posto".

    Kako se dodaje, gradski čelnici su "rešili da zaštite laku zaradu vlasnika BusPlusa, a da nasiljem i represijom ograniče korišćenje usluga javnog prevoza koji je naše zajedničko dobro koje subvencionišemo sa više od 70 odsto".

    To udruženje je navelo da je i pored protesta upozorenja, održanog prošle nedelje ispred gradske uprave, novopostavljeni direktor Direkcije za javni prevoz Grada Beograda, Uglješa Mitrović najavio da će biti ukinute pojedine kategorije povlašćenih putnika i da će biti angažovano 1.300 komunalnih policajaca koji će asistirati kontrolorima.

    "Ovaj javni službenik ignoriše naše predloge za promenu načina finansiranja javnog prevoza koje bi dovele do drastičnog smanjenja cene karata, i odbija bilo kakav dijalog s nama, gradjanima jer je krajnji cilj politike koju zastupa, dovodjenje javnog prevoza do potpunog kolapsa, kako bi ga lakše i jeftinije privatizovali 2015. godine", ukazuje se u saopštenju.

    Udruženje "99 posto" je navelo da to neće dopustiti i pozvalo gradjane da se u petak, 28. novembra, u 15 sati okupe ispred zgrade Sekretarijata za saobraćaj i Direkcije za javni prevoz.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE