Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Povoljnosti u prevozu ostaju, karte možda i jeftinije`

    Sekretar za saobraćaj Beograda Dušan Rafailović negirao je da je odlučeno da se u gradskom prevozu ukinu pojedine povlašćene kategorije putnika i dodao da će grad pokušati da čak i snizi cene karata za gradski prevoz.

    Rafailović je za Beoinfo naveo da će sve kategorije koje su do sada imale besplatan javni gradski prevoz, tu povoljnost imati i dalje. "Radimo svakodnevne simulacije raznih modela tarifnog sistema i već sada mogu da kažem da ćemo pokušati da cene karata za javni gradski prevoz, pre svega mesečnih, budu čak i niže."

    Na ovaj način želimo da omogućimo da veći broj građana kupuje mesečne karte. Pored toga, pripremamo i čitav niz mera kojima ćemo nagrađivati one koji redovno plaćaju gradski prevoz u smislu popusta ili drugih nagrada, rekao je Rafailović.

    On je dodao da će novi tarifni sistem omogućiti od Nove godine "čitavu lepezu" karata pa će Beograđani moći da izaberu najpovoljniju varijantu, ali je već usaglašeno da cene karata neće biti povećane niti će bilo koja kategorija izgubiti povoljnosti koje je imala.

    Rafailović je rekao da će poslodavci koji svojim zaposlenima budu obezbedili mesečne karte za prevoz moći da ostvare popust do 15 odsto. Dodaje da će izmenama zakona biti omogućeno angažovanje još preko hiljadu komunalnih policajaca, pa je planirano da se osnuje posebno saobraćajno odeljenje od 200 pripadnika za angažman u vozilima gradskog prevoza.

    >>>>GSP vozi, a komunalci naplaćuju kazne

    >>>>Za potrebe kažnjavanja: Još 1.300 `komunalaca`

    Udruženje građana "99 odsto" ocenilo je da su gradske vlasti pogazili predizborna obećanja vezana za naplatu prevoza i pozvali Beograđane na protest zbog najave da će biti ukinute pojedine povlašćene kategorije putnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE