Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Kako se prema mišljenju direktora NIS-a postaje lider?

    Liderstvo se ne može učiti u školama, jer ono zahteva konstantno učenje na primerima drugih i ne postoji obrazac po kome će neko postati lider, rekao je  generalni direktor Naftne industrije Srbije Kiril Kravčenko, na predavanju "Liderstvo u savremenom svetu" koje je održao studentima Univerziteta u Novom Sadu.

    Obraćajući se studentima Kravčenko je izneo još interesantnih stvari na ovu temu.

    On kaže da samo vreme može da pokaže da li će neko biti dobar lider i dobar menadžer.

    „Ono što je sigurno jeste da je srušen mit o tome da generalni direktor, ako je uspešan u jednoj kompaniji, mora biti uspešan i u drugim kompanijama", rekao je.

    „Preduslov da bi neko postao dobar generalni direktor je dobro obrazovanje, osnovno obrazovanje iz ekonomije i prava i pohađanje prestižnih škola,“ kaže generalni direktor NIS-a i dodaje da je pored toga, neophodno je i iskustvo u industriji, poznavanje industrijskih procesa i njihove primene, kao i poznavanje engleskog i još nekoliko drugih stranih jezika.

    "Osnovni jezik komunikacije u NIS-u je engleski, ali iako sam ja Rus i patriota i volim Rusiju i ruski jezik, odredili smo da engleski bude jezik komunikacije, jer je to u skladu sa celim poslovnim svetom", naveo je on.

    Prema njegovim rečima, ako neki direktor želi da napreduje, mora u svakoj prilici da uči, a osim toga, mora da vodi računa i o tome kako se oblači i o načinu na koji govori.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE