Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Novi pogon Henkela u Kruševcu

    Kompanija Henkel Srbija otvorila je novu Bref fabriku u Kruševcu u koju je uloženo 21 milion evra, a premijer Aleksandar Vučić je tom prilikom poručio nemačkim investitorima da im niko neće ponuditi bolje uslove od Srbije.

    "Srećan sam što imamo 220 novih zaposlenih ljudi. Čestitam radnicima koji su zavredili pažnju nemačkih kompanija", rekao je Vučić i dodao da je siguran da u sledećoj godini možemo da se nadamo novim investicijama i novim radnim mestima.

    Premijer je najavio još dobrih vesti za Kruševljane u narednoj godini, nakon, kako je rekao, više od decenije otpuštanja.

    Vučić je rekao da je rukovodstvu Henkela obećao da će od srpske vlade dobiti najveću moguću podršku, primetivši da bi s takvim stavom neko mogao da ga prijavi "zbog nelojalne konkurencije", ali je dodao da ostaje pri tome da im nijedna država u regionu neće ponuditi bolje uslove za investiranje od Srbije.

    Cilj nam je da Henkel bude uspešniji zbog građana Kruševca, Varvarina i Ćićevca koji ovde rade, rekao je premijer napomenuvši da je broj nezaposlenih u Kruševcu veliki, ali da veruje da će biti drastično smanjen.

    Inače, nova fabrika će zaposliti 220 novih radnika, a snabdevaće 22 regionalna i evropska tržišta. Premijer Vučić je zajedno sa direktorom Henkel Srbija Vojkanom Marićem i članom upravnog odbora kompanije Henkel na globalnom nivou Brunom Piacenzom pokrenuo novi proizvodni pogon.

    Piacenza je naveo da je nova fabrika projekat od izuzetnog značaja za Henkel, kako u Srbiji, tako i na regionalnom i globalnom nivou. "Ulaganje u novi pogon ima za cilj da podrži dalji razvoj našeg poslovanja, spajajući svetsku stručnost sa lokalnim znanjem", rekao je on.

    On je kazao da je Henkel posvećen ovom regionu i ovoj fabrici u Kruševcu, te da je u prethodnih 12 godina u Srbiji uloženo 160 miliona evra u tri proizvodna pogona, proizvodnju deterdženata, proizvoda za lepotu i pogon za proizvodnju lepka.

    "Naišli smo na povoljno okruženje. Imamo dobru saradnju sa vladom, lokalnom samoupravom i kvalitetnu radnu snagu", rekao je Piacenza i dodao da je za Henkel uvek velika odluka kada razmatra gde da otvori novi fabriku, ali da je on bio ubeđen u kvalitetno okruženje i efikasan proizvodni proces.

    "Nastavite da radite posvećeno, a mi ćemo da nastavimo da ulažemo još više u proizvodnju u vašu zemlju", rekao je on i podsetio da se odavde izvozi u 22 zemlje sveta.

    Marić je podsetio da je Henkel pre 12 godina privatizovao Merimu i da to i danas smatra za jednu od najuspešnijih privatizacija. Kako je rekao, Henkel je značajno povećao proizvodnju, a u međuvremenu uloženo je u savremene tehnologiju i obrazovanje kadrova.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE