Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Putna osiguranja poskupela i do 600 odsto

    Putno osiguranje za daleke destinacije u pojedinim osiguravajućim kućama u Srbiji poskupelo je za čak 600 odsto, pa je sada povratna karta do Amerike, jeftinija od privremenog zdravstvenog osiguranja u toj državi za period duži od mesec dana.

    "Osiguranje koje sam prošle godine platila oko sto evra, za dva meseca boravka kod kćerke u Kanadi, sada me košta čak 81.000 dinara i to u istoj osiguravajućoj kući, koja je lane bila najjeftinija."

    Pa, ja sam povratnu kartu kupila za 550 evra, na relaciji Beograd – Montreal, a treba da dam još gotovo 800 evra, za slučaj da se "nakašljem" dok sam van zemlje tokom 72 dana, s nevericom priča sugrađanka Ana P.

    Pojedina osiguravajuća društva potvrdila su Novostima da je došlo do poskupljenja ove vrste osiguranja. Nove cene su različite u zavisnosti od osiguravajuće kuće, ali za sve, koje su ih podigle, važi pravilo da su destinacije SAD, Kanada, Australija i Japan znatno poskupele.

    Reč je o dalekim destinacijama i državama u kojima osiguranici duže borave. Interesovanje za ove polise je malo, građani ih malo kupuju, a kada treba isplatiti štetu, ona se meri velikim iznosima.

    Tako objašnjavaju u jednoj osiguravajućoj kući koja je podigla cene ovih polisa za oko 400 odsto i ističu da je zato bilo neophodno da poskupi polisa, kako bi eventualnu štetu mogli valjano da nadoknade.

    Savet budućim putnicima je da, svakako, pre kupovine polise putnog osiguranja, koje pokriva sve zdravstvene troškove koji bi mogli da ih zadese u inostranstvu, dobro provere cene u svim osiguravajućim kućama. Osim cena same polise, koje se drastično razlikuju, drugačija su i pokrića za ove rizike, pišu Novosti.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE