Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    SKGO: Ulažite u opštinske obveznice

    Umesto štednje u banci, građani će moći da ulažu u opštinske obveznice koje imaju veće kamate, što znači i veću zaradu, kaže Aleksandar Bućić iz Stalne konferencije gradova i opština.

    Svi zainteresovani, bilo da su to građani Srbije ili drugih zemalja, fizička ili pravna lica, moći će da upišu opštinske akcije. Obveznice će biti i na Beogradskoj berzi, tako da njihova vrednost može da raste, rekao je Bućić za RTS.

    "Ovo je potpuno nova mogućnost štednje za građane. Za prvu emisiju obveznica važno je reći da će u 96 filijala Banke Intesa građani moći da upišu obveznice grada Šapca", rekao je Bućić.

    "Najvažnije je da je kamatna stopa značajno viša nego na štednju. Primera radi, sadašnja kamata na štednju je ispod dva odsto, a obveznice Šapca će biti šest", kaže Bućić koji, kao prednost ovakvog ulaganja ističe i to što kod opštinskih obveznica nema poreza na prihode od kamate.

    "Ovo je prilika za one koji mogu da investiraju i ostvare mnogo veću zaradu. Obveznice ne mogu biti niže od 10.000 dinara, biće i na Beogradskoj berzi, tako da vrednost može da raste, a građani će moći i na taj način da profitiraju", kaže Bućić.

    Prema njegovim rečima, lokalne samouprave na ovaj način mogu da se zaduže samo za kapitalne investicije, a građani štednjom i zaradom na kamati poboljšavaju situaciju u lokalnoj infrastrukturi.

    Mogućnost raspisivanja obveznica na raspolaganju je svim gradovima, prvu emisiju sprovodi grad Šabac, a sledi Stara Pazova. Upis obveznica Šapca počinje 4. decembra, a građani će poziv i informacije moći da vide u novinama, opštini, banci zaduženoj za obveznice, kao i na njihovim sajtovima.

    "Građanima je namenjeno 20.000 obveznica, a 20.000 je namenjeno za pravna lica, što je ukupno 400 miliona dinara", rekao je Bućić i pozvao građane da razmisle o investiciji.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE