Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Metro napušta Grčku

    Nemački trgovački lanac Metro najavio je prodaju grčkog poslovanja Makro lokalnom lancu Sklavenitis u sklopu nastojanja grupe da se fokusira na glavna tržišta.

    Prodaja obuhvata devet veleprodajnih centara i pripadajućih nekretnina poslovne vrednosti 65 miliona evra, objavio je Metro, a u kompaniji ne očekuju da će transakcija uticati na dobit pre kamata i poreza u finansijskoj godini 2014/2015.

    Iz Metroa navode i da će im transakcija, čije se sklapanje očekuje u prvoj polovini sledeće godine, pomoći da ulože u razvoj poslovanja u drugim zemljama i u digitalne projekte, kao i da ojačaju svoj bilans.

    Sklavenitis spada među vodeće grčke trgovačke lance, sa oko 110 trgovina koje su u 2013. zabeležile promet od 1,2 milijarde evra.

    Metro je četvrti po veličini evropski trgovački lanac i ima 2.200 trgovina u 31 zemlji. Odlučili su da smanje portfelj kako bi se usredsredili na trgovine potrošačke elektronike i na veleprodajne trgovine na ključnim tržištima.

    Nedavno su najavili prodaju trgovina u Vijetnamu i udjela u britanskoj veleprodajnoj kompaniji Booker, kao i povlačenje s danskog tržišta. Ove godine su prodali i lanac supermarketa Real u Turskoj. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE