Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Britanci raspoloženi da nas savetuju oko prodaje Telekoma

    Predsednik Britansko-srpske privredne komore ser Paul Judge poručio je da su britanske kompanije zainteresovane za saradnju i investiranje u Srbiji.

    On je poručio da naša zemlja može uvek da računa na pomoć te komore.

    On je u intervju Tanjugu da su britanski eksperti veoma raspoloženi da budu konsultantni prilikom prodaje Telekoma, ali nije isključio ni mogućnost da britanski ulagači budu i potencijalni investitori.

    "Dobra je ideja vlade da se privatizuje Telekom i britanski eksperti bi rado pomogli vladi da budu sigurni da je taj proces završen u korist Srbije, bez obzira kako želite da prodate, da li sve ođednom, ili deo", istakao je on i dodao da bi eksperti dali najbolje savete u smislu cene koja se može dobiti i propisa koji se moraju izmeniti kako bi investitori došli.

    Kako se navodi u saopštenju Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave, ser Judge se u sredu u Beogradu sastao sa potpredsednicom Vlade i ministarkom Kori Udovički s kojom je razgovarao o reformi javne uprave u cilju privlačenja investicija.

    On je pozdravio mere tog ministarstva koje su usmerene na profesionalizaciju javne administracije i čij je cilj da država bude servis privredi.

    "Uz veliki potencijal, vredne i obrazovne ljude, prirodna bogatstvo, potrebno je uprostiti i ubrzati procedure neophodne za otvaranje stranih kompanija ovde", rekao je Judge.

    Udovički je zahvalila na velikom interesovanju i nesebičnom zalaganju predsednika Britansko-srpske privredne komore na povećanju obima britanskih direktnih investicija u Srbiji.

    Ona je naglasila da je ova Vlada odlučna da unapredi sve oblasti u funkcionisanju države kako bi Srbija bila još primamljivija za investiranje i tako omogućila nova radna mesta za naše gradjane.

    Udovički je istakla i da je uključivanje državnih službenika u proces reforme javne uprave neophodno, jer poznaju najbolje svoj posao, a sprovodiće je u delo.

    Judge je Srbiji poželeo mnogo uspeha, ocenivši da ima mnogo potencijala i poručio da u dostizanju svojih ciljeva može računati na pomoć Britansko-srpske privredne komore.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE