Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Šta je glavni adut Belgijanaca u tužbi protiv Srbije?

    Kompaniji Energo-Zelena nije 2009. dobila garancije srpskih vlasti da će imati dovoljno životinjskog otpada za rad, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.

    Kako prenosi list Novosti, iz tog Ministarstva su naveli da toj belgijskoj kompaniji nisu date garancije kada je reč o količini otpada koju bi prerađivali. Kako navode, postoji dopis predstavnika Uprave za veterinu iz 2009. godine jednom od zaposlenih u kompaniji Energo-Zelena.

    "Jedino je poručeno da za tu kompaniju, na osnovu količine životinjskog otpada za preradu, ima prostora za poslovanje na teritoriji Republike Srbije. Kao i za nove potencijalne investitore zainteresovane za taj sektor. Činjenica je da su u teškoj finansijskoj situaciji, jer velike klanice nisu htele sa njima unapred da sklope sporazume o preradi mesa", navodi se u saopštenju Ministarstva poljoprivrede.

    List Novosti je objavio delove pisma koje je Uprava za veterinu poslala kompaniji Energo-Zelena kojoj, kako navode, obaveštava tu belgijsku kompaniju da će imati dovoljno životinjskog otpada za rad.

    Kako piše list, taj dokument je njihov glavni adut u procesu pred Sudom u Vašingtonu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE