Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Miller: Južni tok je `mrtav`

    Projekat izgradnje gasovoda Južni tok je "mrtav", izjavio je izvršni direktor Gazproma Alexey Miller, malo pošto je ruski predsednik Vladimir Putin rekao da se realizacija gasovoda, za sada, ne može nastaviti.

    "Projekat je otkazan. To je to", rekao je Miller novinarima u Moskvi, a prenosi agencija Reuters. Njegov komentar usledio je nakon izjave Vladimira Putina da Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju projekta Južni tok zbog protivljenja Evropske unije.

    "Rusija za sada ne može da nastavi realizaciju projekta Južni tok pošto je Bugarska blokirala gradnju podmorske deonice."

    Uzimajući u obzir činjenicu da do sada nismo dobili dozvolu iz Bugarske, verujemo da u aktuelnim uslovima Rusija ne može da nastavi sa realizacijom ovog projekta, izjavio je Putin na zajedničkoj konferenciji sa turskim predsednikom Taipom Erdoganom u Ankari, preneo je France presse.

    "Ako Evropa ne želi da realizuje projekat Južni tok, onda i neće biti realizovan", rekao je ruski predsednik, aludirajući na nespremnost Evropske komisije da da "zeleno svetlo" projektu kojim bi se ruski gas dopremao do zemalja južne Evrope, zaobilazeći Ukrajinu.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE