Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vlada Srbije na CNN-u reklamira jeftinu radnu snagu

    Savez samostalnih sindikata Srbije ocenio je da je "sraman" TV-spot Vlade Srbije na CNN za privlačenje kapitala. Razlog za to je, kako navode, jer je investitorima poručeno da je prednost Srbije što ima kvalifikovanu, a jeftinu radnu snagu.

    Pokušali smo da pronađemo TV spot na YouTube-u ili nekom drugom kanalu, ali nismo uspeli. Jedino je dostupna ova fotografija koja kruži Twitterom.

    "Takva uvreda za zaposlene u našoj zemlji otkriva pravu pozadinu najnovijih zakonskih rešenja, na koje je SSSS ukazivao tokom brojnih protesta povodom donošenja Zakona o radu i drugih, takozvanih reformskih zakona", piše u saopštenju Samostalnog sindikta.

    Kako je ocenjeno, "sramna reklamna kampanja potvrđuje da je cilj izmena Zakona o radu i drugih 'reformi' proizvodnja siromaštva što će, zajedno s visokom nezaposlenošću, trasirati put za dolazak kompanija čiji je cilj jedino profit, uz minimalna ulaganja, odnosno što niže plate".

    "Takav način zarade kapitalista nije začuđujući, ali jeste način na koji naše vlasti predstavljaju svoje radnike i gradjane, ponoseći se takvim izmenama Zakona o radu", ukazao je SSSS.

    Taj sindikat traži od Vlade Srbije da obelodani koliko je u vreme opšte štednje platila za spot na CNN.

    Foto: Twitter

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE