Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Majdanpek konačno `pod naponom`

    Posle više od dva dana, građani Majdanpeka postepeno dobijaju struju, nakon što je Elektromreža Srbije pustila pod napon trafostanice u tom gradu.

    Grad će u narednim satima postepeno dobijati struju, potvrđeno RTS u Elektromreži Srbije. Meštani Majdanpeka posle 48 sati postepeno dobijaju struju, pošto je EPS stavio pod napon trafostanice u tom gradu.

    U Majdanpeku zbog nevremena i pada dalekovoda, dva dana nije bilo struje, grejanja i vode, a komunikacija mobilne telefonije bila je moguća samo preko mreže Telenora.

    Prema informacijama sa terena, kvarovi su se u poslednja tri dana nizali jedan za drugim, jer su vremenski uslovi bili izuzetno teški, sa ledenom kišom i jakim vetrom.

    Predsednik Skupštine opštine Majdanpek Slaviša Božinović rekao je da je stigla pomoć u vodi i hrani, kao i da su trgovine za sada snabdevene neophodnim namirnicama.

    "Radnicima EMS treba odati priznanje za nadljudske napore koje su činili da Majdanpek dobije struju. Po zaleđenim provodnicima, u kolicima su se spuštali iznad ambisa dubokog 100 metara", rekao je Božinović.

    EMS je prošle noći odlučila da deo 400-kilovoltne mreže prvi put upotrebi za napajanje Majdanpeka, tako što će deo te mreže prebaciti da radi na nižem, 110-kilovoltnom naponu.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE