Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Majdanpek bez struje, vode i grejanja

    Posle kratkotrajnog uspostavljanja sistema, usled kvara na prenosnoj mreži u Majdanpeku ponovo nestala struja, nema ni vode kao ni daljinskog grejanja.

    Četvrti dan je kako Majdanpek nema struju, vodu ni daljinsko grejanje. Vojska Srbije dopremila tri agregata velike snage, a radnici Elektromreže Srbije rade bez prestanka i očekuje se da tokom dana kvar bude otklonjen.

    Ministar odbrane Bratislav Gašić kaže za RTS da će Vojska Srbije dopremiti joša agregata ukoliko to bude potrebno. Jedan od agregata trebalo bi da bude montiran kod gradske toplane kako bi bar stanari nižih sparatova mogli da dobiju grejanje.

    Razmatra se mogućnost da se sportska hala u osnovnoj školi osposobi i pretvoru u neku vrstu dnevnog boravka, kako bi građani tu mogli da dođu i da se ugreju i obave sve što je potrebno, javlja dopisnik RTS.

    Izvršni direktor Elektromreža Srbije Ilija Cvijetić očekuje da će struja u Majdanpek doći u toku dana. Ne možemo da govorimo o vremenima, da ne stvaramo paniku i nervozu Nadam se dobrim vestima u toku dana, rekao je Cvijetić za RTS.

    Istakao je da se cele noći radilo da se osposobe još dva dalekovoda, kako bi se obezbedilo sigurno napajanje Majdanpeka strujom.

    "Radimo sve što možemo, a i više nego što možemo. Velika je hladnoća. Angažovali smo još 50 ljudi", rekao je Cvijetić. Struja u Majdanpeku došla je sinoć oko 19.30, a ubrzo potom je ponovo nestala.

    Vanredna situacija u Majdanpeku nije uvedena. Ipak, načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić smatra da je to možda trebalo da se uradi, iako to nužno ne bi značilo i evakuaciju građana.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE