Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Medvedev Vučiću: Kriva je EU

    Premijer Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa predsednikom Vlade Rusije Dmitrijem Medvedevim o Južnom toku, koji je za obustavljanje gasovoda okrivio Evropsku uniju.

    Vučić je ponovio da je odluka o obustavljanju izgradnje gasovoda za Srbiju veoma teška vest, a Medevedev je kao razlog za tu odluku naveo nedovoljnu saradnju zemalja Evropske unije.

    Dvojica premijera razgovorali su i o unapređenju hemijskog kompleksa, poljoprivredno-prehrambene proizvodnje i trgovine, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju sa medijima.

    Vučić je pred razgovor sa Medvedevim istakao da Srbija nastoji da sve eventualne poteškoće reši na partnerskim osnovama.

    "Naši eksperti rade na tome i proučavamo sve ugovore. Trudićemo se da na partnerskim osnovama rešimo sve naše eventualne poteškoće i probleme", izjavio je Vučić.

    Inače, predsednik Rusije Vladimir Putin je u nedelju u telefonskom razgovoru predsednika Nikolića detaljno izvestio oko gasovoda Južni tok i gasovoda koji će ići preko Turske.

    Zvaničnici Gazproma i Rusije stavljaju do znanja da je po pitanju Južnog toka više stavljena tačka, nego zarez, javlja naša dopisnica iz Moskve.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE