Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Gazprom: Srbija neće ostati bez gasa

    Srbija je bila i biće važno tržište za Gazprom i naša zemlja neće biti ostavljena bez gasa, rečeno je u ruskoj energetskoj kompaniji.

    S druge strane, u kompaniji su istakli da je odluka o otkazivanju Južnog toka konačna i ne postoji mogućnost revizije tog projekta.

    Ruski zvaničnici su prošle nedelje najavili da će umesto Južnog toka biti izgrađen gasovod od Rusije preko Turske do granice sa Grčkom, poručivši da Rusija ne može da nastavi s projektom izgradnje Južnog toka, jer se EU tome protivi.

    U odgovoru na pitanje da li se razmatra mogućnost da se od tursko-grčke granice nastave kraći novog gasovoda ka Srbiji i jos nekim zemljama, u Gazpromu ističu će Evropa morati da izgradi infrastrukturu potrebnu za povezivanje ovog gasa sa evropskim potrošačima.

    >>>>`Brzom gradnjom preko Bugarske na TAP`

    "Ako Evropa ne želi direktnu isporuku gasa, Gazprom će obezbedivati gas do odredenog mesta isporuke, do tursko-grčke granice", ističu u ruskom gasnom gigantu.

    Takođe navode da obustava Južnog toka obeležava početak kraja Gazpromovog evropskog modela rada, po kome je do sada ta kompanija isporučivala gas krajnjim potrošačima. 

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE