Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bajatović uveren: Izgradiće se Južni tok

    Iako iz Moskve stižu poruke da je odluka o obustavi projekta Južni tok konačna, generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović veruje da će taj gasovod biti izgrađen.

    I EU se drži svojih stavova. Evropski komesar za energetiku Maroš Šefčovič nakon sastanka sa ministrima energetike osam zemalja članica EU koje su uključene u projekat, naveo je da ih Moskva nije zvanično obavestila o obustavi projekta.

    On je ponovio i da se gasovod može graditi samo ako se sasvim uskladi sa evropskim propisima.

    A da je dogovor oko Južnog toka moguć uveren je kopresedavajući u kompaniji Južni tok i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović, dok je potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović malo "blaža" i veruje da je taj projekat moguć.

    Južni tok će biti izgrađen jer će se Evropska unija i Rusija dogovoriti oko njegove realizacije. Rusija je u međuvremenu uspešno prebacila loptu na teren EU“, kaže za Blic Dušan Bajatović, kopresedavajući u kompaniji Južni tok i generalni direktor Srbijagasa.

    Prema oceni potpredsednice vlade Zorane Mihajlović, Južni tok je moguć kada se postigne politički dogovor između EU i Rusije, ali ističe da je za Srbiju važno da misli šta će da radi dalje i da li da gradi druge gasovode.

    "Ne bih rekla da je u Briselu postignut dogovor oko Južnog toka, iako je to bila svrha sastanka", navela je Mihajlović za Blic dodajući da Srbija nije bila na sastanku, jer nije članica EU.

    "Mi smo zemlja koja je opredeljena da ide ka EU, prema tome mi smo i ranije i sada radili na drugim interkonekcijama u okviru projekta EU."

    Računamo na interkonekciju Niš-Dimitrovgrad koja će preko Bugarske omogućiti povezivanje na druge gasovode, uključujući gasovod preko Turske i gasni terminal u grčkoj luci Aleksandropolis, objasnila je Mihajlović.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE