Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Bugari hoće centar za distribuciju gasa

    Bugarska je spremna da, umesto projekta Južni tok, na svojoj teritoriji izgradi centar za distribuciju gasa na evropskom nivou, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov na sednici vlade u Sofiji.

    "Možemo da izgradimo centar za skladištenje gasa u Varni, gde su iz Crnog mora trebalo da izađu cevi planirane za gasovod Južni tok", izjavio je Borisov, a prenosi ruska agencija Tas.

    On je dodao da bi Evropska komisija, prema planu njenog presednika Jeana-Claudea Junckera, mogla da finansira gradnju postrojenja za skladištenje tečnog gasa, koje bi tu bilo popunjeno, a zatim gas isporučivan ostatku Evrope.

    "Evropska unija će donirati sredstva za ovo čvorište. Pravimo distribucioni centar EU u Varni i mi smo broj jedan u smislu diverzifikacije", rekao je Borisov.

    Prema njegovim rečima, ovakav centar je u interesu Bugarske, ali i čitave EU, zbog čega Bugarska nudi uniji i celoj Evropi "savršenu mogućnost pozicioniranja gasnog čvorišta u Bugarskoj, a ne u Turskoj". Borisov je naložio svim ministrima da o ovoj inicijativi obaveste sve zainteresovana strane.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE