Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Rušenje ili sanacija `smrdljivih zgrada`?

    Građevinska direkcija razmatra rušenje "smrdljivih zgrada", zatrovanih fenolnim isparenjima iz zidova, i podizanje novih objekata na njihovom mestu u novobeogradskoj ulici Mileve Marić Ajnštajn, piše Politika.

    Proračunava se koliko bi rušenje koštalo. Na poslednjih nekoliko sastanaka sa predstavnicima direkcije i Ministarstva građevinarstva i saobraćaja samo se o tome i govorilo, rekla je za Politiku predsednica skupštine stanara jedne od dve problematične zgrade Biljana Đukanović.

    Politika je tražila, ali nije dobila odgovor Građevinske direkcije o tome koliko bi novca rušenje "izbilo iz džepa firme", ali su se u ranijim razgovorima sa stanarima žalili da od "smrdljivih zgrada" trpe štetu od devet miliona evra. To je izgleda svota koju su uložili u izgradnju, a rušenje navodno košta isto koliko i gradnja.

    Direkcija, ipak, nudi sanaciju

    Građevinska direkcija je još jednom pozvala vlasnike stanova u dvema zgradama da se izjasne o predloženim rešenjima za prevazilaženje problema neprijatnog mirisa, kako bi se što pre počelo sa konkretnim radovima.

    Direkcija je ponovo zatražila da se stanari do 31. decembra izjasne o ponuđenim mogućnostima, a to su: raskid ugovora uz povraćaj sredstava i nadoknadu pratećih troškova, zamena stana za drugi stan u vlasništvu Direkcije i totalna sanacija objekta kroz rekonstrukciju, navedeno je u saopštenju Direkcije, dostavljenom Tanjugu.

    S obzirom na to da nakon višemesečnih pregovora nije postugnut konsenzus sa stanarima oko načina i obima sanacije neprijatnog mirisa, Direkcija je pokazala spremnost da učini sve da se problem reši, pa i da pribegne drastičnoj metodi sanacije kroz totalnu rekonstrukciju dva objekta.

    Da bi se primenilo ovo rešenje, potrebna je stoprocentna saglasnost svih vlasnika stanova, jer Direkcija mora da uđe u posed svih stanova kako bi počeli radovi.Ukoliko se postigne saglasnost Direkcija će za vreme trajanja sanacije, snositi troškove kupaca stanova za zakup drugog stana, kao i ostale režijske troškove.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE