Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    `Sankcije Rusiji neizbežne`

    Nemačka kancelarka Angela Merkel ponovila je da cilj Evrope ostaje suverena Ukrajina i da su sankcije protiv Rusije neizbežne dok se on ne ostvari.

    Nemačka čelnica je to kazala pred zastupnicima Bundestaga nekoliko sati pre početka evropskog samita u Briselu na kom će se raspravljati o budućnosti odnosa EU s Rusijom, umešanom u sukob u Ukrajini i zahvaćenom finansijskom krizom bez presedana.

    "Cilj naše akcije je da Ukrajina ostane suverena i teritorijalno ujedinjena i da može odlučivati o svojoj budućnosti", istakla je Merkel kazavši kako će za to trebati "strpljenja i istrajnosti".

    Glavna evropska sagovornica ruskog predsednika Putina, Merkel je kazala da Evropa i dalje želi dijalog s Moskvom te da je njezin cilj "evropska saradnja s Rusijom po pitanjima bezbednosti".

    "Dosad taj cilj nije postignut pa su sankcije i dalje neizbežne", kazala je, ponovivši da za ukrajinski sukob nema vojnog rešenja.

    Pozvala je na političku i ekonomsku podršku Ukrajini, koja bi istovremeno trebalo da "modernizuje svoju privredu, ojača pravnu državu i krene u borbu protiv korupcije".

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE