Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Hrvatski premijer ne veruje u velike projekte sa Kinom

    Hrvatski premijer Zoran Milanović kaže da mu je žao što je došlo do toga da nije išao u Beograd na samit s kineskim premijerom, ali i naveo da takav skup više vidi "kao oblike političkog dijaloga koji se već pomalo vrti u krug, već treći put za redom".

    Na novinarsko pitanje da li je požalio što nije išao u Beograd na samit s kineskim premijerom, s obzirom na investicije koje su tamo najavljene, poput pruge Budimpešta-Beograd, kojom bi se možda zaobišla Hrvatska, Milanović je kazao.

    "Čujte, ja sam hrvatski premijer, nisam ni mađarski ni srpski. Imam određene moralne obaveze i očekivanja. Žao mi je što došlo do toga da nisam išao, nije mi drago, ali tamo je išla moja prva zamenica i ministar prometa i pomorstva. U zadnje dve i po godine koliko sam učestvovao u tome nije se realizovalo u stvari ništa. To su politički razgovori, što ja poštujem".

    "Kinezi imaju problem da ne učestvuju na takmičenjima, a mi smo članica EU, tako da ne ide na silu. Zato projekata i nema, finansira ih njihova razvojna banka pod uslovima koji postoje u Evropi. Dakle, da budem potpuno iskren, ja to više vidim kao oblike političkog dijaloga koji se već pomalo vrti u krug, već treći put za redom", kazao je hrvatski premijer.

    "Bude li opet sastanak, verovatno ću ići. Ovoga puta nisam mogao, a kad govorimo o tim velikim projektima, budimo oprezni, ja ih ne vidim. Ima jedan most kraj Beograda, a mi smo takvih 10 napravili", rekao je Milanović, prenela je agencija Hina.

    Foto: Beta/AP

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE