Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vesić: Delhaize finansira rekonstrukciju Cvetnog trga

    Gradski menadžer Goran Vesić najavio je da će na proleće grad Beograd kompanija Delhaize zajednički rekonstruisati Cvetni trg.

    Vesić je na Studiju B kazao da će sanacija Cvetnog trga početi početkom marta sledeće godine i to dela u kojem se sada nalaze prodavnice zelenila, prenosi gradska služba za informisanje.

    "Taj deo će biti integrisan u jedinstvenu celinu i to će biti jedan od lepših trgova u Beogradu", rekao je on i istakao da za projekat neće biti korišćena sredstva iz budžeta nego će rekonstrukcija biti urađena u saradnji sa kompanijom Delhaize.

    U saopštenju se ne precizira na koji način će se ta saradnja odvijati.

    Vesić je, kako se navodi, istakao da je na Cvetnom trgu planiran i spomenik Borislavu Pekiću, našem poznatom piscu.

    Vesić je kazao i da su Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda i Društvo arhitekata Beograda raspisali konkurs za arhitektonsko rešenje tri trga u centru grada i najavio da će sledeće godine biti uređeno najmanje stotinak mini-parkova.

    Raspisan je konkurs za uređenje Trga Terazije, trga između Predsedništva i Skupštine grada Beograda i Trga Republike, rekao je Vesić i istakao da je u ovoj godini sređeno skoro četredeset mini-parkova.

    "Mislimo da je veoma važno da se uredi centar grada koji treba da počne da liči na uređene prestonice Evrope", rekao je Vesić i najavio radove na uređenju Terazijske padine, tokom 2015. koja je sada potpuno neuređena, a nalazi se u centru grada.

    Govoreći o uređenju parkova, Vesić je naveo da se radi o manjim urbanim "džepovima" između zgrada, čijom se sanacijom podiže kvalitet života građana.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE