Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od igara na sreću državi 15 miliona evra

    Od poreza, doprinosa, taksi i naknada od igara na sreću država će u ovoj godini zaraditi 15 miliona evra, pokazuju najnoviji podaci Udruženja priređivača igara na sreću (UPIS).

    Za različite donacije kladioničari su odvojili ukupno 300.000 evra. Veliki novac odvojen je i za društveno odgovorno poslovanje, a oko 3.400 ljudi obučeno je prepozna potencijalnog patološkog kockara i sugeriše mu pomoć u Specijalnoj bolnici za lečenje bolesti zavisnosti u Drajzerovoj, potvrdio je Rade Karan iz UPIS.

    Članice Udruženja priređivača igara na sreću uvele su i novi način samokontrole igrača, za koji predlažu da uđe u izmenjen zakon, koji će se pred poslanicima naći do kraja godine.

    Kada igrači procene da troše više novca nego što bi trebalo, ili da su postali zavisni, ili su na dobrom putu da to postanu, preko dobrovoljnog samoisključenja iz igre vraćaju mogućnost samokontrole, objašnjava Zoran Puhač iz UPIS.

    To znači da igrač popunjava određeni upitnik koji, uz lične podatke, predaje na uplatnom mestu sa zahtevom da mu se igra onemogući na nekoliko meseci ili neograničeno. Njegovi podaci i fotografija prosleđuju se svim uplatnim mestima, i niko, koristeći diskreciono pravo koje svaki priređivač ima, ne može da mu primi tiket ili proda žeton.

    Zahtev za isključenje igrača može da preda i član uže porodice, ali je onda, da bi se sprečila zloupotreba, potrebno podneti i medicinsku dokumentaciju da je igrač zavisnik.

    Srbija je na 19. mestu u Evropi po broju kladionica u odnosu na broj stanovnika, a dve trećine uplata su između 20 i 200 dinara. U sektoru igara na sreću zaposleno je oko 3.000 ljudi, a kad se dodaju članovi njihovih porodica, ova branša hrani 12.000 usta.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE