Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Mediji ne razumeju mere štednje?

    Ministar privrede Željko Sertić izjavio je da su nekada penzioneri i zaposleni u javnom sektoru spremniji da trpe i razumeju mere štednje nego što su to mediji i poslanici, u cilju rešavanja ozbiljnih propusta iz prošlosti.

    Tokom debate o rebalansu i budžetu, ministar je u parlamentu rekao da će se u naredne dve ili tri godine videti ozbiljne promene i poručio poslanicima: "Ako dobijamo ozbiljne pohvale sa svih strana, nemojte da budemo mi ti koji ćemo ubacivati klipove".

    Sertić je podvukao da su javna preduzeća među najvažnijim stvarima ne samo kada je reč o fiskalnoj konsolidaciji, već i zato što su zvaničnici svetskih institucija neprestano postavljali isto pitanje – kada će biti smanjen broj zaposlenih u tim preduzećima.

    On je, međutim, ukazao i da je važno ko će ostati u tim firmama i kako će one biti vođene podsetivši da je nedavno razgovarao sa čelnicima 36 najvećih preduzeća.

    "Seli smo i naterali ih da odbrane svoj plan rada u narednoj godini, stavku po stavku", rekao je Sertić i dodao da nisu sva preduzeća u istom položaju pa tako na primer Telekom ima ozbilju tržišnu konkurenciju, dok jedan preduzeća drži monopol.

    Kada je reč o investicijama, to je kompleksa stvar, rekao je ministar i dodao da će za nekoliko nedelja u skupštini biti predlog zakona o ulaganjima. On je istakao da domaće kompanije često ne mogu lako da dobiju garancije, jer su, za razliku od stranih, prezadužene.

    "Birajući između zapošljavanja i tvrde politike, uvek sam za to da nađemo način da zaposlimo naše ljude, da imamo kvalitetan dogovor sa stranim kompanijama, da ne budemo samo jeftina radna snaga, nekada je to veoma teško, nekada lako, zavisi s kim pričate", rekao je Sertić. 

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE