Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Zemlja u kojoj imigrante dočekuju raširenih ruku

    Dok je u Evropi u porastu broj "anti-imigrantskih" partija, Danska spada među retke zemlje koja došljake čeka raširenih ruku.

    Kako javlja Russia Today, mnogi Danci raširenih ruku čekaju imigrante, usled pada nataliteta u toj razvijenoj evropskoj zemlji.

    Upravo je grad Bilund jedan od onih kojima su došljaci potrebni. Sve dok dolaze ovde da bi našli posao i radili, to je odlično, jer tako plaćaju poreze, kažu u ovom gradiću u centralnoj Danskoj.

    Imamo jednu od najnižih stopa nezaposlenosti u zemlji i najviši nivo uspešnosti u nalaženju posla za imigrante, kaže Gitte Ottosen iz opštine Billund, inače grada u kom je otvoren prvi Legoland – grad od leko kockica, još davne 1968. godine.

    Mnoge danske opštine suočavaju se sa smanjenjem populacije zbog sve manje novorođenih, pa su zato, kako prenosi Russia Today, upravo imigranti ti koji te "rupe" popunjavaju.

    Škola sa simboličnim nazivom – Kontakten, zapravo je mnogo više od škole, jer pomaže došljacima svih uzrasta da se potpuno integrišu u dansku zajednicu, od učenja jezika do obuci u otvaranju bankovnih računa i plaćanja obaveza.

    Kad grupe imigranata dolaze mi ih dočekujemo na aerodromu, potom sa njima obavimo pojedinačne razgovore, sa ciljem da ceo proces počne u roku od 24 sata, kažu u ovoj "neobičnoj" školi koja ovako posluje preko deset godina.

    Sirijac Sarbast Youssef jedan je od "polaznika" Kontaktena, koji je pre šest godina došao u Dansku, a danas drži frizerski salon. Kratko sam se zadržao u Italiju, poslečega sam došao ovde, gde su me lepo primili, omogućili mi da započnem život, tako da nameravam da ovde ostanem zauvek, kratko je rekao Youssef.

    Imigraciono pitanje biće važna tema narednih izbora u Danskoj, sa ciljem da se ta pojava stavi pod kontrolu, ali primer iz Bilunda govori o sasvim drugačijoj potrebi, zaključuje se u prilogu RT.

    Foto: http://www.legoland.com/

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE