Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Ostavka predsednika Italije

    Predsednik Italije Giorgio Napolitano podneo je ostavku nakon devet godina na toj funkciji, saopštila je njegova kancelarija.

    Napolitano je upravo potpisao pismo o ostavci, koje će zatim uručiti premijeru Matteu Renziju i predsednicima Senata i Predstavničkog doma italijanskog parlamenta, prenela je agencija ANSA.

    Napolitano je pre dve nedelje u novogodišnjem obraćanju Italijanima najavio da će uskoro podneti ostavku na položaj šefa države, preneo je Reuters.

    Napolitano, koji će 29. juna naredne godine napuniti 90 godina, rekao je u novogodišnjem obraćanju da je to njegova lična odluka, povezana sa tim što je dostigao doba koje donosi ograničenja i teškoće u ispunjavanju važnih i odgovornih obaveza.

    Pored toga, kako je rekao, njegova ostavka usmerena je na brigu o zaštiti nacionalnih interesa Italije, a od političkih snaga očekuje da će odgovorno pristupiti izboru novog šefa države.

    Napolitano je podneo ostavku u trenutku kada je Italija dovršila predaju rotirajućeg predsedavanja Evropskom unijom Letoniji. Prvi predsednik u istoriji Italije koji je reizabran, a takođe je i prvi komunista koji je obavljao ovu dužnost.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE