Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    U Hrvatskoj uskoro kredit za stan samo u kunama?

    Premijer Hrvatske Zoran Milanović danas je na sednici Vlade poručio kako se razmišlja o tome da se zakonskim rešenjem reguliše pitanje stambenih kredita koji bi se ubuduće dobijali samo u kunama.

    "Ubuduće ćemo ići prema tome da stambeni krediti – koje možemo regulisati posebnim zakonom – budu u kunama", kaže premijer. "To je nešto o čemu se možda trebalo razmišljati prethodnih godina, ali se nije jer su se stvari prepuštale inerciji, nije se htelo zamerati biračima, uskratiti im nešto povoljnije kredite i to onda tako završi", rekao je Milanović.

    "Sada smo na to stavili tačku i treba početi donositi takve vrste odluka. Neko će reći da su populističke, a ja kažem da su nužne i neizbežne", poručio je Milanović, a prenosi Index.hr

    On je upozorio je da je Hrvatska "jedina ili jedna od dve-tri države u svetu u kojima postoji sindrom da ljudi imaju kredite kojima rate realno rastu, a vrednost nekretnina koje su kupili realno pada".

    "Toga nema nigde", naglašava premijer te podseća da na primer SAD-a od pre nekoliko godina kada su vredosti nekretnina padale, ali rate kredita građanima nisu rasle.

    On garantuje i da banke neće biti ugrožene, "ali će morati podneti teret društvene odgovornosti".

    Foto: Beta/Hina

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE