Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Lažna banka u Kini

    Lažna banka u jednom gradiću na istoku Kine, prevarila je štediše za oko 200 miliona juana, odnosno oko 32 miliona dolara.

    Klijentima gradića na istoku zemlje, Nanjinga, ova banka izgledala je kao i svaka druga regularana banka sa uniformisanim službencima iza šaltera.
    Skoro 200 ljudi je oročilo svoj novac, uključujući i biznismena koji je uložio više od 1,9 miliona dolara tokom prošle godine.

    Biznismen je postao sumnjičav kada je shvatio da mu kamata na uloženi novac nije isplaćena. Nakon što je banka odbila da mu vrati ušteđevinu, otišao je u policiju.

    Policijska istraga je otkrila da je to zapravo bila seoska zadruga koja nije imala nijednu akreditaciju potrebnu za rad banke.

    Banka je klijentima obećavala kamatnu stopu od odsto odsto nedeljno kao i mnoge druge olakšice i subvencije, kažu u policiji. Činjenica da je ova lažna banka opstala toliko dugo, ostavila je kinesku javnost u neverici.

    Policija je uhapsila pet osoba koji stoje iza ove prevare uključujući i ženu koja je navodno s novcem mušterija našla skrovište u poznatoj kockarnici Makao.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE