Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Počeo `lov` na arapske investitore

    U Ujedinjenim Arapskim Emiratima počeo Srpski poslovno-investicioni forum, koji će trajati do 30. januara, na kom će srpski privrednici imati priliku da pronađu poslovne partnere.

    Srpski poslovni savet UAE organizije forum u pet emirata (Abu Dabi, Dubaji, Fudžajira, Ras al Hajma i Šardža), a u delegaciji Srbije će biti više od 30 predstavnika raznih preduzeća, organizacija i lokalnih samouprava, prenosi RTS.

    Savet na taj način želi da otvori vrata, pre svih, malim i srednjim preduzećima na tržištu Emirata kako bi mogli da stupe u kontakt sa potencijalnim poslovnim partnerima, lokalnim samoupravama i nosiocima investicionih projekata.

    Direktor Srpskog poslovnog saveta u UAE Mirjana Radenović Ratković je ranije izjavila da će se forum detaljno baviti mogućnostima i uslovima poslovanja i investiranja u svakom od pet emirata.

    "U okviru foruma, pored konferencija, biće organizovani tzv. B2B (Business to business) sastanci i 'networking kokteli', tokom kojih će učesnici imati priliku da predstave svoju kompaniju u direktnom kontaktu sa potencijalnim partnerima", kaže Radenović Ratković. Tokom pet radnih dana učesnike iz Srbije očekuju brojni sastanci, prezentacije i nova poslovna poznanstva, dodala je direktorka Saveta.

    Forum će, takođe, kroz razmenu studijskih programa povezati Univerzitete Srbije sa Univerzitetima UAE. Kroz promociju turizma zaokružićemo priču o potencijalu naše zemlje, navela je ona. Prema rečima potpredsednika Srpskog poslovnog saveta u UAE Aleksandra Petkovića, potencijala za saradnju ima u građevini, zdravstvu i trgovini.

    UAE zainteresovani za ulaganja u Srbiju

    Prema oceni pomoćnika generalnog sekretara Federacije Privrednih komora UAE Muhameda Al Naumija, forum je odlična prilika za srpske kompanije koje žele da posluju u Emiratima, ističući da je ta zemlja veoma zainteresovana za investicije u srpsku privredu.

    "Povezuju nas jake prijateljske i političke veze. Vlada Srbije već je napravila odlične korake za privlačenje investicija iz UAE. Mislim da zaista imate šta da pokažete", rekao je Al Naumi na otvaranju foruma u UAE.

    Delegaciju Srbije čini više od 30 predstavnika malih i srednjih preduzeća, privrednih organizacija i lokalnih samouprava. Srpski poslovni savet je osnovan u januaru 2014. u Abu Dabiju, uz podršku Ambasade Srbije u UAE, sa osnovnim ciljem da stvori i poboljša poslovne prilike i investicije između dve zemlje.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE