Jamie Oliver propao u Turskoj
Najpoznatiji svetski kuvar Jamie Oliver doživeo je fijasko u Turskoj, nakon što mu je propao restoran, samo 14 meseci posle spektakularnog otvaranja u luksuznom tržnom centru Zorlu u Istambulu.
Restoran, koji na terasi može da ugosti 200 osoba, zapao je u finansijske teškoće do kojih je došlo zbog nižih cena i malog odziva, prenosi Jutarnji list.
Portparol lanca restorana Peter Berry tvrdi da, uprkos bankrotu, restoran neće biti zatvoren.
"Jamie'S Italian u Istanbulu posluje dobro, ali trenutno je u pregovorima oko poslovanja i standardna je procedura da se traži zaštita suda od poverilaca sve dok pregovori traju", rekao je Berry.
Turski ekonomista Ozgur Altug tvrdi da gotovo svim drugim restoranima ide dobro i da to nema veze s ekonomijom.
"Turci se ne ustručavaju da jedu u restoranima, pa čak i kada su teška vremena", rekao je Altug.
Lanac restorana "Jamie’s Italian" počeo je brzo da se širi od osnivanja u Oksfordu 2008. godine i sada ih ima više od 30 širom sveta.