Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Prva platforma za 3D trgovinu u svetu razvijaće se u Beogradu

    Prva platforma za 3D trgovinu na svetu Trillenium, čiji je razvoj započeo pre šest godina u Hrvatskoj, razvoj će nastaviti u Beogradu.

    Treća najbržerastuća tehnološka firma u srednjoj i istočnoj Evropi, beogradski High Tech Engineering Center (HTEC), kako saznaje Poslovni dnevnik, osvojila je ugovor s Trilleniumom i za njegove potrebe zaposliće 30 informatičkih stručnjaka u Srbiji.

    Priča o Htec-u: Šta stoji iza uspeha jedne IT firme u Srbiji?

    Ovaj list informaciju je dobio nakon što su Trillenium, koji ima sedište u Londonu, i najveća svetska online modna trgovina, britanski ASOS, potvrdili saradnju.

    Hrvoje Prpić, osnivač Trilleniuma, lani je preko Facebooka objavio da zbog neopravdane poreske presije bivšeg ministara finansija u Vladi Hrvatske Slavka Linića, rasprodaje svoje firmee u Hrvatskoj.

    "Outsourcing razvoja u Srbiju nije bila prva opcija, ali nisam mogao pronaći adekvatnog partnera u Hrvatskoj, a sam, poučen ponašanjem Poreske uprave, nisam želio preuzeti tu odgovornost da ovde otvorim firmu koja bi opet bila na udaru inspekcija", kaže Prpić.

    Prpić je lani na Facebooku otkrio kako mu je u Trilleniumu pre dve godine visio poreznik koji je samo tražio razlog da mu napiše kaznu. Navodno, po naređenju svoje šefice iz Poreske uprave. Na kraju je pronašao račun na kojem uz OIB nije bio napisan i JMBG. Iako se razlog može činiti apsurdan, to više što je po zakonu dovoljno staviti OIB, Poreska uprava nije samo ustrajala na sudskom raspletu slučaja, već mu je i blokirala 60-ak hiljada kuna sredstava. Prpić je nakon toga odlučio nastaviti razvoj Trilleniuma u celosti iz Londona.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE