Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Fudbalski transferi `teški` 4 milijarde dolara

    Rekordnih četiri milijarde dolara je potrošeno tokom 2014. godine na fudbalske transfere, u kojima su menadžeri, odnosno agenti inkasirali, takođe rekordnih 236 miliona, pokazao je izveštaj FIFA.

    U dva prelazna roka tokom 2014. godine potrošeno je 2,1 odsto više novca nego što je to bio slučaj u godini pre, pokazao je izveštaj Međunarodne federacije fudbalskih asocijacija FIFA.

    Očekivano i sasvim predvidivo, najveće trošadžije su bili Englezi, koji su utrošili više od četvrtine ukupnog iznosa, konkretno 1,2 milijarde dolara.

    Ističu se, svakako, transferi Angela di Marie (59.7 miliona funti iz Real Madrida u Mančester Junajted), Alexisa Sancheza (35 miliona funti iz Barselone u Arsenal, te Diega Coste (32 miliona funti iz Atletiko Madrida u Čelsi).

    Španski klubovi su drugi na listi sa ukupnom potrošnjom od 700 miliona dolara. Najveće aktivnosti u Španiji su zabeležili najveći klubovi, Real Madrid, Barselona i Atletiko Madrid svojim investicijama u Rodrigueza, Crossa, Suareza, Mandžukića, Griezmanna i ostale.

    Ukupno gledano, 87 odsto svih transfer aktivnosti obavljeno je na evropskom tržištu. Minule godine je obavljeno 13.090 međunarodnih transfera, a Brazil je bio najaktivnija i najprometnija zemlja u koju je došlo i iz koje je otišlo ukupno 1.335 fudbalera.

    Zadovoljno nakon rekordne godine ruke trljaju i agenti, koji su na osnovu svojih transfer usluga ostvarili prihod od 236 miliona dolara, što je godišnji porast od 27 odsto.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE