Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Tsipras otpušta savetnike, vraća na posao čistačice

    Prvi simboličan potez nove grčke vlade na čelu sa premijerom Alexisom Tsiprasom je ponovno zapošljavanje 600 čistačica, koje je otpustila prethodna vlada, dok je sa druge strane odlučeno da se otpusti deo savetnika.

    Tsiprasova vlada odlučila je da vrati na posao gotovo 600 radnica koje su protestovale od 2013, kada ih je, u okviru mera štednje, otpustila prethodna vlada. Vlada je, sa druge strane, odlučila da otpusti deo savetnika u ministarstvima, javlja Al Džazira, a prenose Novosti.

    >>>>Tsipras ukida `all inclusive` aranžmane?

    "Jedan od naših prvih poteza će biti trenutno smanjenje troškova ministarstava. Recimo, smanjićemo broj savetnika, a taj rez u troškovima će omogućiti ponovno zapošljavanje čistačica u ministarstvima", rekao je novi grčki ministar finansija Yanis Varoufakis.

    >>>>Ovo je Grk zbog kog se Evropa `trese`

    Grčka levičarska partija Siriza, koja je odnela ponudu na vanrednim parlamentarnim izborima, obećala je radikalne ekonomske promene i odustajanje od budžetske štednje, navodeći da će se boriti da grčki javni dug bude većim delom otpisan.

    Svega nekoliko dana nakon izbora, međutim, vrednost akcija grčkih banaka pala je 22 odsto, a troškovi na ime otplate kratkoročnih kredita porasli su 17 odsto.

    Nemački ministar ekonomije Sigmar Gabriel poručio je da je neispunjavanje obaveza koje je Atina preuzela u zamenu za pakete pomoći nezamislivo, jer građani evrozone imaju pravo da vide da se poštuju uslovi pod kojima je Grčka spašena od bankrota.

    Foto: Beta

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE