Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Od sada najjeftinija karta 89 dinara

    Karte za pojedinačnu vožnju više ne važe, od sada je najjeftinija vremenska karta koja će koštati 89 dinara i važiće 90 minuta.

    Vremenska karta se može se koristi u više vozila tokom njenog trajanja, a potrebno je da se očita prilikom svakog ulaska u vozilo, odnosno presedanja. Za korišćenje vremenske karte od 90 minuta ne bira se nikakva opcija na validatoru, već se očitava nepersonalizovana kartica, dopunjena kreditom u željenom iznosu.

    Od sada je u ponudi veći broj vremenskih karata, poput jednodnevne (280 dinara), trodnevne (720 dinara) i petodnevne (1.100 dinara), prvenstveno namenjenje turistima. Na ove cene treba dodati 40 dinara, koliko košta sama papirna karta, ako se putnik njome koristi.

    Takve karte se kupuju na trafikama i bacaju posle upotrebe, jer se aktiviraju u momentu kupovine, osim u noćnom saobraćaju, od ponoći do četiri ujutru. Na slipu koji kupac dobije prilikom kupovine tih karata biće jasno naznačeno do kog datuma i vremena kartica važi.

    I plastičnom nepersonalizovanom karticom je, osim osnovne vremenske karte, moguće očitati jednodnevnu, trodnevnu ili petodnevnu kartu, isključivo izborom opcije na validatoru. Novina je što se prilikom uplate kredita od 900 i više dinara na nepersonalizovanu plastičnu karticu, dobija bonus od 100 dinara.

    Za vlasnike personalizovanih isprava zadržan je stari tarifni sistem, a jedina novina je uvođenje godišnje karte, pa će oni koji se odluče za tu varijantu uplaćivati novac za 11 meseci unapred, a 12. mesec će dobijati gratis.

    Putnici će, kao i do sada, moći da kupe papirnu kartu kod vozača, koja važi za jednu vožnju i košta 150 dinara. Stare papirne karte, sa novcem koji je na njima preostao, putnici će moći da iskoriste u roku od tri meseca od momenta kupovine.

    Kada je reč o cenama mesečnih markica za prevoz, ona će ostati ista. Zaposleni će za mesečnu kartu i dalje izdvajati 3.275 dinara, studenti, nezaposleni, srednjoškolci i osobe sa invaliditetom 1.120 dinara, a osnovci će se voziti besplatno.

    Penzioneri stariji od 65 godina godišnje će plaćati 407 dinara, dok će penzioneri mlađi od 65 godina plaćati 1.120 dinara mesečno. Na snagu stupaju i izmene u vezi sa overavanjem personalizovanih kartica i kontrolom putnika.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE