Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Stiže Lidl i donosi `dramatično` niže cene

    Trgovinski lanci Lidl i Ikea sigurno dolaze u Beograd, kaže ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić, ističući da će nemački Lidl u prestonicu stići sigurno do kraja godine, ali da se za Šveđane još ne zna.

    Ministar trgovine je objasnio da nemački trgovinski lanac Lidl ima poslovnu praksu da trgovinske objekte otvara tek kada otkupi minimum 15 lokacija. Tako je, kaže, bilo u zemljama okruženja i tako će biti i u Srbiji.

    "Do sada su kupili 12 nespornih lokacija, čekali su Zakon o konverziji i imaju pregovore u pet lokalnih samouprava o kupovini zemljišta. Očekujem da će do kraja godine imati tih 15 lokacija", rekao je Ljajić na TV Pink.

    Upitan da li je tačno da su proizvodi u Lidlu toliko jeftiniji, Ljajić kaže da je realno očekivati "dramatičan pad cena", jer iskustva pokazuju da su proizvodi u prodavnicama tog lanca jeftiniji i do 30 odsto. Korist od dolaska Lidla imaće i trgovci i potrošači, uverava Ljajić.

    Što se tiče švedskog proizvođača nameštaja Ikee, Ljajić je podsetio da su sporazum o njihovom dolasku u Srbiju potpisali predstavnici Ministarstva građevine, Grada Beograda i tog proizvođača nameštaja.

    Ikea će, dodao je, imati regionalno sedište u Beogradu za pet zemalja. "Ne mogu da kažem kada će to biti. Mi pružamo logistiku oko lokacija i dozvola, a odluka da Ikea dođe u Srbiju je definitivna", kazao je ministar.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE