Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Vujović: Srbija nije loša kao što izgleda

    Ministar finansija Dušan Vujović veruje da će Srbija na prvoj proveri nakon dobijanja aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom dobiti visoku ocenu.

    "Na osnovu 50 dana koje smo prošli, odluka koje smo već sada doneli, na osnovu onoga što očekujem krajem februara i u martu, lično sam dosta uveren da ćemo mi proći tu proveru sa visokom ocenom", rekao je Vujović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

    On je rekao da niko ne može da garantuje da li će Srbija uraditi sve reforme na vreme ili će malo kasniti. "Ali, da ćemo pokušati da uradimo sve što smo sebi zapisali to mogu da vam garantujem, jer znamo da bez tih reformi ne može da se izađe iz ove situacije."

    Ne možemo da imamo preduzeća u restruktuiranju na koja se troši između 600 i 800 miliona evra i da se pravimo kao da se ništa nije dogodilo, naveo je Vujović.

    On je kazao da moraju da budu rešeni strukturni i zakonski problemi, kao i problem efikasnosti javnih preduzeća i da će onda uslediti ekonomski rast i poboljšanje.

    Vujović je rekao da je budžetski deficit smanjen za 2,2 odsto i pre nego što je većina mera štednje počela da se primenjuje.

    "Posle 8.700 dana međunarodnog iskustva u Svetskoj banci, mogu da vam kažem da Srbija uopšte nije tako loša zemlja, kao što po rezultatima izgleda", naveo je on i rekao da će prestati veštačko održavanje firmi u životu.

    "Mi smo se u programu sa MMF obavezali i prema Evropi i prema Fondu da nećemo da povećavamo državnu pomoć preduzećima, mimo standarda koje dozvoljava Evropa", naveo je on.

    Govoreći o olakšicama za privlačenje investitora, Vujović je rekao da bi trebalo raditi na tome da investitori prilikom dolaska ne budu opterećeni sa 50 ili 60 sitnih davanja.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE