Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Etihad kupuje Montenegro Airlines?

    Avio-kompanija Etihad Airways iz Ujedinjenih Arapskih Emirata namerava da kupi crnogorskog nacionalnog avioprevoznika Montenegro Airlines i da njegovo sedište premesti u Beograd, javljaju crnogorski mediji.

    Predstavnici te kompanije nedavno su se sastali sa čelnicima Vlade Crne Gore sa kojima su razgovarali o mogućoj kupovini Montenegro Airlinesa.

    Tom prilikom je usmeno predstavljen jedan od planova Etihada kojim bi sedište Montenegro Airlinesa bilo preseljeno iz Podgorice u Beograd, dok bi broj radnika bio drastično smanjen sa 450 na 120 zaposlenih, pišu Dnevne novine.

    Tokom razgovora, predstavnici Etihada su naglasili i da postoji mogućnost da se jedan avion Embraer iz Podgorice prebaci u Italiju, dok bi drugi bio vraćen po isteku ugovora o iznajmljivanju.

    Radio televizija Srbije prenosi da to nije prvi put da se Etihad interesuje za Montenegro Airlines i da je ta poznata avio-kompanija iz UAE i ranije je pokazala interesovanje za crnogorskog avioprevoznika, ali da dogovor nije postignut, jer su zahtevali i ulazak u vlasničku strukturu Aerodroma Crne Gore.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE