Pridružite se poslovnoj zajednici od 20000 najuspešnijih i čitajte nas prvi

    Srpski menadžer je pod stresom, ali voli svoj posao

    Prema istraživanju, 90 odsto menadžera u Srbiji voli svoj posao, ali isto toliko ih navodi da rade pod stresom, dok svega 16 odsto menadžera smatra da da je u Srbiji lako promeniti posao.

    Na osnovu istraživanja o stanju u menadžmentu 2014. koje je sprovela Mokrokorska škola menadžmenta, mđu 800 menadžera najuspešnijih kompanija u Srbiji, 87 odsto je izjavilo da je spremno za dodatni napor kako bi doprinelo razvoju Srbije.

    Oko 90 odsto ispitanika smatra da njihova kompanija ima dobru razvojnu perspektivu na tržištu Srbije, dok svega 40 odsto veruje da se Srbija kreće u dobrom pravcu.

    Istraživanje je pokazalo da 90 odsto menadžera voli svoj posao, ali je isti broj naveo da je pod stresom. U visokom menadžmentu u Srbiji ima više muškaraca, a na srednjem nivou odnos broja žena i muškaraca je podjednak.

    Svega 16 odsto menadžera najuspešnijih kompanija u Srbiji smatra da je lako promeniti posao u Srbiji što, kako je rečeno, pokazuje da i u toj grupi zaposlenih postoji skriveni strah od gubitka posla.

    Kako je navedeno, menadžeri čine "stabilan segment društva" jer je 67 odsto ispitanika u braku, dok je samo tri odsto razvedenih.

    Spremnost za timski rad i zadovoljstvo saradnjom s kolegama pokazalo je 89 odsto ispitanika, a želju za postizanje izvanrednih rezultata pokazalo je 96 odsto menadžera.

    Istraživanje je rađeno putem anonimne ankete sa menadžerima u kompanijama kao što su Naftna industrija Srbije, Fiat automobili Srbija, Knjaz Miloš, Erste banka, Bambi, Imlek, Nelt.

    U skladu sa istraživanjem, MšM će, kako je rečeno, 2015. godinu posvetiti "Ličnoj inicijativi" i na tu temu organizovati četiri "Vivaldi foruma", o tome kako menadžerska profesija može da unapredi stanje u privredi i društvu.

    Prolećni Vivaldi CEO forum biće održan od 1. do 3. aprila, Letnji finansijski forum od 24. do 26. juna, HR forum od 15. do 18. septembra i Marketing forum od 2. do 4 decembra.

    What's your reaction?

    developed by Premium Factory. | Copyright © 2020 bizlife.rs | Sva prava zadržana.

    MAGAZINE ONLINE